ervaring van clienten Pilates

Ervaring van clienten (pilates)

Van Baron van Dedem viel me zijn mooie statige houding op. In een interview zei hij dat hij aan Pilates deed. Een klant – vitaliteitscoach – raadde me ook Pilates aan. Maar ik had geen klachten, tenminste niet in het normale leven van computerwerker (62). Die kwamen pas naar voren toen ik lang gekoesterde droom wilde realiseren: een wandeling van 170 km in 6 dagen: de Muur van Hadrianus in Noord Engeland. Bij de training ging het mis: een zwaardere belasting dan normaal gaf klachten aan nek, schouders, knieën, rug en voeten. Mijn vakantie dreigde in duigen te vallen. Een podoloog beweerde dat mijn benen ongelijk waren en beval zolen aan, een orthomanuele arts meldde dat mijn bekken scheef stond, een sportarts beweerde dat mijn knieën slijtage hadden. Maar de klachten bleven. Dan maar Pilates?

Op zoek naar lessen vond ik Rina’s website. Wat me daarin onmiddellijk aansprak was haar ervaringsdeskundigheid. Ze had zelf een ernstig ongeval gehad en wist waar ze het over had. Ik dacht: díe moet ik hebben!

Nou, ze heeft me gigántisch goed geholpen. Ik heb de 170 kilometer gelopen zónder één klacht, zonder spierpijn en zonder kramp. Ik dacht zelfs: die Nijmeegse vierdaagse: wat doen ze daar toch moeilijk over?!

Zonder Rina was me dit niet gelukt, omdat je niet weet wát je moet doen om het te verhelpen. Ik ga nog steeds twee keer per week naar Rina. Ik vind het héérlijk daar vanwege haar no-nonsens to-the-point aanpak en gevoel voor humor. Ik zie in de spiegel hoe ook mijn houding verbeterd is. En dat doet me deugd; het oog wil ook wat!

Yvonne

==============================================


Een aantal jaren geleden had ik een flink aantal klachten en blessures. Om hiervan te herstellen en mijn conditie te verbeteren trainde ik bij een fysiotherapiepraktijk. Toen ik naar een alternatief dichter bij huis zocht, kwam ik via via bij Rina terecht.
Zij was net begonnen met groepslessen in de gymzaal van een basisschool.
Ik merkte al vlug dat Rina goed weet hoe het menselijk lichaam, in het bijzonder het spier- en bottenstelsel, werkt. Door haar duidelijke instructies en uitleg word je er steeds meer bewust van hoe jouw lijf functioneert. Bij de uitvoering is het belang van het correct uitvoeren vele malen groter dan dat van herhalingen en tempo.
Toen Rina thuis een studio kreeg, ben ik tijdens de zomervakantie (de school is dan gesloten en ik wilde wel doorgaan) daar gaan trainen. Ik merkte dat hier, door de meer individuele begeleiding en het gebruik van de toestellen, mijn conditie sneller verbeterde dan in de groepslessen. Dat is ook waarom ik alleen nog in de studio ga trainen. Door de oefeningen heb ik nagenoeg geen klachten meer of ik heb een manier geleerd om ze te beperken. Om Pilates goed uit te voeren is begeleiding (o.a. het scherpe oog van Rina) noodzakelijk. Kortom voor mij is het de manier om mijn conditie te verbeteren en fit te blijven.

Ria

—————————————————————————————

Last van mijn rug heb ik al jaren, maar eind 2010 begonnen de klachten wel erg serieus te worden. Via de huisarts ben ik naar het AMC verwezen. In januari werd er d.m.v. een MRI-scan een hernia geconstateerd en kreeg ik andere pijnstilling, waaronder morfine. Daarnaast het advies om oefeningen te gaan doen. Mocht er geen verbetering optreden zou een operatie de volgende stap zijn. Mijn vrouw, die al jaren bij Rina traint, stelde voor om Pilates te proberen. Zij wist ook dat Rina in Italië bij een professor een cursus speciaal gericht op de wervelkolom gevolgd had. Duf van de morfine, krom en stijf kwam ik bij Rina. Ik begon met hele kleine ademhalingsoefeningen, daarna werd dat opgevoerd. Langzaam maar zeker ging ik vooruit en toen ik terug kwam bij het AMC waren zij verrast door de vooruitgang, een operatie was voorlopig van de baan. Na een periode van intensievere training, kom ik nu wekelijks in de studio. Als ik van Pilates terug kom heb ik duidelijk het gevoel dat mijn lichaam gewerkt heeft. Dat merk ik ook aan de lichte spierpijn die ik de volgende dag voel. Het is nu bijna 10 maanden later, ik moet nog steeds voorzichtig zijn, mijn oefeningen doen en mijzelf in acht nemen (d.w.z. weten waar mijn grens ligt), maar het gaat stukken beter. Ik kan weer kilometers aan Nordic Walking doen, ik doe een paar keer per week rondjes tussen de 10 en 20 kilometer.

Joost

==============================================

Rina heeft gelijk de eerste les veel indruk op me gemaakt door mijn uitgerekte buikspieren goed te controleren, voordat ik buikspieroefeningen mocht doen.
In de groepslessen is veel ruimte voor de persoonlijke aandacht die iedereen nodig heeft, en je kan alle oefeningen doen op je eigen niveau.
Na een jaar ben ik ook studiolessen gaan volgen, waarbij Rina meerdere Pilatus toestellen gebruikt. Hiermee is het altijd erg leuk ’spelen’, omdat ze erg veel oefeningen op zeer verschillende niveaus kent.
Tijdens mijn tweede zwangerschap heb ik de groepslessen en studiolessen gevolgd. Beide tot ongeveer een maand voor de bevalling. Voor iedere oefening die ik heb gedaan had Rina wel een handige aanpassing als mijn dikke buik het niet helemaal meer aankon of in de weg zat. Door het blijven volgen van de Pilatuslessen ben ik erg fit de bevalling in gegaan en ik geloof dat ik er ook sneller weer van hersteld ben.
Na de tweede bevalling ben ik na ongeveer een maand weer begonnen met studiolessen, die ik nu nog steeds volg, met veel plezier.
Rina daagt me uit met nieuwe, moeilijke oefeningen, als ik daar om vraag. En ondanks dat ik al een ’gevorderde’ Pilatus-cursist ben, let ze nog steeds goed op mijn bewegingen en corrigeert ze mijn houding als dat nodig is bij een oefening. Voorlopig ben ik nog niet uitgeleerd bij haar.

Caroline Immerzeel

==============================================

 

Een aantal jaren geleden had ik regelmatig een flinke spitaanval. Zo eenmaal per jaar was ik zeker een maand aan huis gekluisterd, met een volledig verkrampte rug, nauwelijks in staat om maar een blokje om te lopen.
Ik had al eens fysiotherapie geprobeerd, en natuurlijk veel pijnstillers, maar de spit kwam telkens weer terug, en dus zocht ik naar een meer afdoende oplossing.
En zo kwam ik 3 jaar geleden bij Rina terecht. Een uur pilatus per week bleek al snel een enerome verandering teweeg te brengen in mijn lijf.
Langzaam begon ik met haar hulp mijn spieren op te bouwen, te beginnen met mijn buik en rugspieren, en al snel ook de rest.
Nu, na 3 jaar pilatus, loop ik rond met strakke buikspieren, een veel sterkere en rechtere rug, sterke armen en benen. Ik ben zelfs een aantal centimers gegroeid omdat ik heb geleerd rechtop te staan. En van spit heb ik geen last meer.
Ik ben inmiddels 46 jaar en heb voor het eerst van mijn leven het gevoel dat ik mijn lichaam echt kan dragen, zonder pijn of vermoeidheid.
Daarbij komt dat een uur trainen altijd ook gewoon heel leuk is. De oefeningen zijn gevarieerd en talrijk, voor elk spiertje is er een nieuwe oefening, en ik heb dan ook enorm veel over mijn lichaam geleerd. Ik hoop dan ook deze trainingen nog heel lang te blijven doen.

Josien, 46 jaar

 

==============================================

I’m Brazilian and I’ve been living in Holland since 2003. In 2007 during my pregnancy I met Rina’s Pilates studio. Since then I weekly have lessons that help me to put my body and mind in balance. With Pilates I found the physical and mental balance which I was missing. Also all the complaints from my pregnancy such as back pain and posture problems are now gone. Today I feel that my body is really in place.

Marcia

 

==============================================

Het fijne van trainen bij Rina is dat er goed gekeken wordt wat je lichaam nodig heeft. Je lichaam wordt aangesproken op het zelf herstellend vermogen. Je lichaam is het belangrijkste instrument voor herstel. Je werkt in kleine groepjes met veel persoonlijke aandacht. Ik kan het iedereen aanraden.

Monique Z.

==============================================

Depuis quelques années je me rends une fois par semaine au studio Pilates de Rina (petit groupe) .

J’ai 71 ans  et je fais de mon mieux pour “bien bouger”. L’heure de Pilates avec Rina est l’une de mes activités et j’en suis ravie car:

  • les exercices sont variés : Rina a une grande créativité et elle y prend plaisir!Moi aussi!
  • Les exercices sont adaptés aux besoin personnels.
  • Rina sait très bien partager son attention entre les différentes personnes du groupe.
  • L’ambiance est agréable et chaleureuse.
  • La souplesse du système de “strippenkaart”est bien agréable car moins contraignant qu’un cours à dates fixes. De plus il y a aussi la souplesse de Rina pour contenter chacun dans la mesure du possible.

Parfois , c’est elle qui n’est pas là mais au moins une fois sur deux c’est qu’elle va suivre un cours ou qu’elle va à un congrès pour continuer à se spécialiser.
Chapeau!

Voilà en quelques mots pourquoi je prends mon vélo avec plaisir , le matin tôt,  pour mon heure de Pilates et j’espère pouvoir continuer longtemps.

Marea